Αυτόματη ενημέρωση για τις ανακοινώσεις και τα τελευταία νέα του σχολείου

Ενημερώνουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου ότι μπορούν εφόσον το επιθυμούν να ενημερώνονται αυτόματα στο κινητό τους για τις ανακοινώσεις και τα τελευταία νέα του ΓΕΛ Πικερμίου τη στιγμή που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Οδηγίες

Η πρώτη ενέργεια που χρειάζεται να κάνουν είναι να εγκαταστήσουν στη συσκευή τους μία εφαρμογή ανάγνωσης RSS feed. Στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης αναφέρονται ορισμένες δωρεάν τέτοιες εφαρμογές.

Στη συνέχεια, μέσα από το κινητό τους βρίσκουν το επιθυμητό RSS εικονίδιο εικονίδιο RSS δίπλα από τις ανακοινώσεις ή τα τελευταία νέα (πρόκειται για δύο διαφορετικά feeds), το πατούν παρατεταμένα και επιλέγουν Αντιγραφή διεύθυνσης ή Αντιγραφή συνδέσμου (Copy link location ή Copy URL).

Τέλος, ανοίγουν την εφαρμογή ανάγνωσης RSS, επιλέγουν Προσθήκη ροής (Add feed) και επικολλούν τη διεύθυνση που έχουν αντιγράψει.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν δημοσιεύεται μία ανακοίνωση ή ένα νέο, ο χρήστης λαμβάνει στη συσκευή του σχετική ειδοποίηση και ενημερώνεται όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να ειδοποιείται τόσο για νέα και για ανακοινώσεις, η παραπάνω διαδικασία πρέπει να γίνει ξεχωριστά για κάθε feed.

Ορισμένες δωρεάν εφαρμογές ανάγνωσης RSS feed