Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος «Από το Εγώ στο Εμείς» Ψηφίστε μας

Το λύκειό μας τη φετινή χρονιά, παρά τις δυσκολίες, συμμετέχει στον διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2021» με τίτλο: «Από το Εγώ στο Εμείς» με δημιουργική ομάδα τους μαθητές του τμήματος Α2:

Α.Παπαδέα, Π.Τσαγλά, Ε.Πιταρά, Α.Παρτσαλίδη, Δ.Παπαδοπούλου, Π.Ξηντάρα, Ε.Πολυδώρου, Χ.Συροπούλου, Λ.Σαμούχου, Ε.Χαϊντίνι, Ε.Παπαϊωάννου και εμψυχώτρια τη φιλόλογο κα Χ.Φωτιάδη. Την υλοποίηση της ηχογράφησης ανέλαβε ο μαθητής του τμήματος Β3, Α.Κ.

Η εμπειρία ήταν εξαιρετική για όλους, καθώς εκφράστηκαν ραδιοφωνικά και καλλιτεχνικά, ανέδειξαν τις σκέψεις τους δημιουργικά σχετικά με τις αξίες της  αλληλεγγύης και  της συλλογικότητας τονίζοντας τη σημασία του «Εμείς» και συμμετέχοντας με τον δικό τους τρόπο στο όραμα για έναν καλύτερο κόσμο.

Αναμένοντας τα αποτελέσματα από την ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και των υπόλοιπων σχολείων που συμμετέχουν, προκειμένου να δοθούν τα τρία πρώτα βραβεία, διεξάγεται ως και την 25η Μαΐου ψηφοφορία ακροατών, για να απονεμηθεί και Βραβείο Κοινού.

Για να ακούσετε τις συμμετοχές και να στηρίξετε το σχολείο μας ψηφίζοντας τη συμμετοχή μας για το Βραβείο Κοινού, μπείτε στην ιστοσελίδα  http://contest.europeanschoolradio.eu/vote/ .

Στη συνέχεια επιλέξτε τον σύνδεσμο: «Ραδιοφωνικά Μηνύματα» και δώστε τον απαραίτητο χρόνο ώστε στο παράθυρο που εμφανίζεται να μπορείτε στα «Φίλτρα» να επιλέξετε «Λύκειο» και «Εφαρμογή».

Στη συνέχεια αναζητείστε τη συμμετοχή του σχολείου μας: 

«5098. ‘‘YOLO’’ μα όχι ‘‘SOLO’’ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ», ακούστε το «Ραδιοφωνικό μήνυμα» των παιδιών μας και δώστε κι εσείς την ψήφο-καρδιά σας στη συμμετοχή του σχολείου μας! Διαδώστε το!

YOLO μα όχι SOLO

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός του European School Radio  ξεκίνησε από το σχολικό έτος 2014-15, στο πλαίσιο δράσεων του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε καθιερώθηκε στον χώρο της σχολικής εκπαίδευσης και αποτελεί ξεχωριστή δράση, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Πρόκειται για τον μοναδικό ραδιοφωνικό και μουσικό διαγωνισμό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος βρίσκει εξαιρετική ανταπόκριση στους εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των σχολείων και τυγχάνει μεγάλης απήχησης στις τοπικές κοινωνίες με το Βραβείο Ακροατών, μέσω της διαδικασίας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Κάθε χρόνο το θέμα του Διαγωνισμού είναι διαφορετικό και εναρμονίζεται με τις τάσεις και τις ανάγκες στην εκπαίδευση και την κοινωνία γενικότερα. Φέτος ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τους προαναφερθέντες φορείς και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.) κι έχει θέμα «Από το Εγώ στο Εμείς» με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παραπάνω παιδιά μας, που υλοποίησαν την παραπάνω προσπάθεια καθώς και τη φιλόλογο του σχολείου μας κα Χριστίνα Φωτιάδη για την εμψύχωση - υποστήριξη των παιδιών μας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ψηφοφορία.

Ευχαριστούμε και εσάς για την ψήφο σας.